2011.11.19.
14:24

Írta: kurtvonnegutemailcime

Bánatmorzsa Richard Brautigannak(nek)

 

A troli vedlett, kopottvörösből vörösre, és tátotta a száját, mint egy éhes boa, aki oroszlánt reggelizett, de azért még bekapna valamit.

Átlépkedte a levedlett piros bőrt a bolond. Pattogott a lépcsőn, mint a kukorica a nagyanyám lábosában. Felszállt, de még nem úgy, csak a trolira fel: zöld katonakabátot viselt, meg egy XL-es büdösséget, ami alatt, úgy látszott, jó meleg van.

Jött a kalauz. A karján komoly pecsétek, kezében hatósági lukasztó, arcára metszve a Traviata ide vonatkozó áriái, de szigorúan csak azok.

- Adjál jegyet! – rendelkezett a bolondnak - Te bolond.

- Tapasztalatból mondom, hogy nem adok. – válaszolt a bolond, majd elpöckölt a válláról egy bánatmorzsát. A bánatmorzsa az orromba röpült. Azóta is ott van, elült a szőrben, családot alapított és egy jól menő biztosítótársaságnál funkcionál, mint portás, de erről nem beszélnék inkább.

- Akkor leszállsz. – közölte a kalauz, és pont annyira volt kérlelhetetlen, mint Verdi Requiemje, mikor a nagyanyám lemezjátszóján. - Itten nincs potyázás. A BKV szabályai, mivel a troli most vedlett, jócskán szigorúbbak.

- Inkább felszállnék – válaszolta rövid tétovázás után a bolond, majd a büdösség alól elővette a szárnyait, és pici próbálgatás után kihussant az ablakon. Jó kövér szárnyak voltak. Az Isten - vagy inkább az egyik - a hálás utazóközönségnek az Imigyen szóla Zarathustrát játszotta közben, filmzene gyanánt.

A bánatmorzsa az orromban kérdezi, hogy eladó naposcsibe, illetve ’78-as, nem dohányos piros Zsiguli érdekel-e valakit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyirtoken.blog.hu/api/trackback/id/tr573396143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása